L’autopista del Maresme depèn ara de la nova concessionària Invicat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El govern de la Generalitat en funcions ha aprovat la creació de la concessionària d’autopistes Invicat, l’acrònim de “Infraestructures Viàries de Catalunya”. Es tracta d’una societat que gestionarà les autopistes que estan sota competència de l’administració catalana. Fins ara aquestes autopistes, entre les quals hi ha la del Maresme, estaven a mans d’Acesa, que mantindrà el control de les autopistes AP-2 i AP-7, que són de titularitat estatal a Catalunya.

Amb aquesta descentralització, el govern podrà tenir comptes diferenciats sobre la gestió de les autopistes i podrà fer una política inversora diferenciada respecte les autopistes de control estatal.

Fins ara, el govern es trobava moltes traves a l’hora d’aplicar mesures a les autopistes, ja que la concessió estatal de les vies dificultava les negociacions entre Acesa i la Generalitat.

Invicat, que ha estat creada per Abertis, gestionarà les autopistes C-31 i C-32, en el tram Montgat-Mataró-Palafolls, i la C-33, tot i que en el futur està previst que aspiri a concursos de noves concessions viàries a Catalunya.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics