URGENT

Equador, Perú, Xile o Noruega entre les noves nacionalitats que podran votar per les municipals.

Compartiu aquesta història

 

Les persones estrangeres només poden exercir el vot en les eleccions municipals, i sempre que hi hagi acords entre els diferents països i l’Estat Espanyol.

En aquestes properes eleccions municipals, previstes pel final de maig, ja podran votar els ciutadans i ciutadanes de Bolívia, Xile, Colòmbia, Equador, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai i el Perú.

També hi poden votar els ciutadans de la CE i d’altres països que estableixin acords bilaterals amb l’Estat espanyol. Un dels països que podria signat aquest acord en breu seria Islàndia.

Encara que les persones d’aquestes nacionalitats estiguin ja empadronades al seu municipi de residència, cal que s’inscriguin al cens electoral abans de demà 15 de gener de 2011 per poder votar .

Per fer-ho cal que s’adrecin a l’oficina del Padró del seu Ajuntament.

Només caldrà aportar la Tarja d’Identitat d’estranger i justificant el temps de residència legal a Espanya amb un certificat de residència que expedeix la Comissaria de Policia, quan no es dedueixi de la tarja d’identitat d’estranger.

A PLF hi ha 531 persones amb nacionalitat no espanyola, de les quals no totes podran votar a les eleccions del proper mes de maig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics