URGENT

Detenen un empresari de Tordera acusat d’abandonar un treballador després de patir un accident laboral.

Compartiu aquesta història

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’amo d’una empresa de Mataró acusat d’intentar amagar que un treballador sense contracte havia perdut una mà en un accident laboral.

Al treballador, un home equatorià de 41 anys, se li va quedar la mà enganxada en un torn de la fàbrica de components d’embarcació on treballa a la capital del Maresme.

Segons va explicar el treballador ferit, que vol mantenir-se en l’anonimat, l’encarregat de la fàbrica el va ajudar a parar la màquina i en lloc d’avisar l’ambulància va trucar a l’amo de l’empresa, veí de Tordera.

Els dos homes, haurien decidit, segons el treballador, portar-lo a l’hospital i no avisar els serveis d’emergència.

Un cop allà, van dir a un infermer que s’havien trobat el ferit tirat al mig del carrer i el van deixar abandonat a urgències.

Segons va explicar el treballador accidentat, amo i encarregat l’haurien coaccionat perquè expliqués que s’havia fet mal mentre pescava al port.

Els metges no es van creure la versió del pacient, que al final els va acabar confessant el que havia passat.

Després d’una operació de dues hores van haver de tallar el braç al treballador equatorià.

La versió de l’amo de l’empresa, en canvi, difereix de la donada pel treballador. Segons el cap del ferit, aquest li hauria demanat que no digués la veritat als metges perquè es trobava en situació irregular a l’Estat espanyol.

Tant l’amo com l’encarregat van assegurar que van portar ràpidament el treballador fins a l’hospital.

El cas va arribar a mans de la policia perquè el consulat d’Equador a Barcelona va denunciar el cas a l’Inspecció de Treball. Llavors, els Mossos van procedir a detenir els acusats.

A l’empresari torderenc li atribueixen delictes contra els drets dels treballadors, omissió del deure de socors i obstrucció a la justícia.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics