La planta de pretractament de Pineda ja torna a filtrar les aigües residuals de l’Alt Maresme.

 

L’Ajuntament de Pineda ha confirmat l’inici de l’activitat de la planta, situada a tocar del cementiri de la població. Aquesta estació de pretactrament filtra les aigues residuals de Malgrat, Calella, Pineda, Sta. Susanna i PLF abans de llançar-la al mar a través d’un nou emissari submarí.

Les aigües que es reben a l’estació, que poden arribar als 38 mil m3, es desbasten, es dessorren i es desgreixen abans de ser enviades al mar.

Les obres d’adequació van començar a finals del 2009, encara no estan acabades al 100% però les instal·lacions ja s’han posat a funcionar des de la passada setmana.

Aquesta instal·lació serà complementària a la nova Depuradora de l’Alt Maresme, en construcció a Montpalau. De fet l’Ajuntament de Pineda, va informar que aquesta depuradora, que donarà servei també a PLF, està molt avançada i que la maquinària principal de tractament d’aigües ja estava instal·lada.

Tot i això l’alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que encara no hi ha una data concreta d’inici del procés de depuració i ha avançat que té pendent una reunió amb el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per garantir que el projecte previst es desenvoluparà sense problemes.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics