Malgrat es deixa perdre la biblioteca personal del nebot de Juan Ramón Jiménez.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa pocs dies es reobria al públic la casa natal de l’escriptor i premi Nobel a Moguer, Huelva.

L’atractiu de la casa és recrear l’època en la que l’autor de “Platero y yo” va viure al municipi, gràcies al material bibliogràfic donat per la família.

Zenòbia Camprubí i l'escriptor.

Entre les donacions fetes hi ha la biblioteca personal de Francisco Hernández-Pinzón, nebot i marmessor de Juan Ramon Jiménez, i una de les persones més importants en els últims anys de vida de l’escriptor.

Aquesta biblioteca estava dipositada a Malgrat de Mar, municipi molt vinculat a l’escriptor ja que la seva dona , Zenòbia Camprubí, va néixer i estiuejava al municipi veí.

La biblioteca personal de Hernández-Pinzón estava constituïda per 1200 llibres, amb primeres edicions dedicades i es podia consultar a la seu del Centre d’Estudis i Documentació Zenòbia Camprubí. Ens ho ha explicat el president d’aquest centre malgratenc, Ángel Sody.

Segons Sody, el Centre d’Estudis i Documentació Zenòbia Camprubí va mantenir una reunió amb l’alcaldessa de Malgrat Conxita Campoy , en la que van sol·licitar millorar les condicions de la col·lecció dipositada al municipi. 2 mesos després de la reunió, encara no han tingut resposta de l’Ajuntament i, per això, han accedit a la petició de traslladar la biblioteca d’Hernández-Pinzón a Moguer, on se li podrà donar un tractament millor.

A la casa natal de Jiménez es mostren panells amb dades i fotografies de la malgratenca Zenòbia Camprubí , així com objectes personals , cartes i nombrosos documents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics