Malgrat es deixa perdre la biblioteca personal del nebot de Juan Ramón Jiménez.

Fa pocs dies es reobria al públic la casa natal de l’escriptor i premi Nobel a Moguer, Huelva.

L’atractiu de la casa és recrear l’època en la que l’autor de “Platero y yo” va viure al municipi, gràcies al material bibliogràfic donat per la família.

Zenòbia Camprubí i l'escriptor.

Entre les donacions fetes hi ha la biblioteca personal de Francisco Hernández-Pinzón, nebot i marmessor de Juan Ramon Jiménez, i una de les persones més importants en els últims anys de vida de l’escriptor.

Aquesta biblioteca estava dipositada a Malgrat de Mar, municipi molt vinculat a l’escriptor ja que la seva dona , Zenòbia Camprubí, va néixer i estiuejava al municipi veí.

La biblioteca personal de Hernández-Pinzón estava constituïda per 1200 llibres, amb primeres edicions dedicades i es podia consultar a la seu del Centre d’Estudis i Documentació Zenòbia Camprubí. Ens ho ha explicat el president d’aquest centre malgratenc, Ángel Sody.

Segons Sody, el Centre d’Estudis i Documentació Zenòbia Camprubí va mantenir una reunió amb l’alcaldessa de Malgrat Conxita Campoy , en la que van sol·licitar millorar les condicions de la col·lecció dipositada al municipi. 2 mesos després de la reunió, encara no han tingut resposta de l’Ajuntament i, per això, han accedit a la petició de traslladar la biblioteca d’Hernández-Pinzón a Moguer, on se li podrà donar un tractament millor.

A la casa natal de Jiménez es mostren panells amb dades i fotografies de la malgratenca Zenòbia Camprubí , així com objectes personals , cartes i nombrosos documents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics