URGENT

Sta. Susanna vol eixugar el seu deute de més de 7 milions i mig en 10 anys

Compartiu aquesta història

 

El municipi és un dels més endeutats per càpita de Catalunya.- Tan és així que Sta Susanna s’ha vist obligat a ampliar l’aplicació del pla de sanejament, imposat el 2007, fins al 2020 per intentar eixugar un deute de 7 milions 700 mil €. Aquest deute s’ha provocat per un seguit d’inversions deficitàries o bé realitzades sense haver-ne resolt el finançament.

L’objectiu del govern municipal, és poder eixugar els deutes municipals en aquests deu anys de marge, i es marca el repte de fer-ho amb recursos propis, ja que no es pot endeutar més.

L’alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal assegura que la venda de patrimoni municipal és la solució. Entre aquest patrimoni es pensa en terrenys que es podrien vendre per desenvolupar sectors turístics al municipi.

La situació econòmica de l’Ajuntament també obliga a reduir el pressupost ordinari del consistori per fer viable la corporació municipal.

Això afectarà la despesa en personal, que es reduirà en un 10% respecte l’any passat.

L’alcalde explica que els bancs s’emporten més d’un milió d’€ a l’any del pressupost municipal, que és de 7 milions.

L’Ajuntament ha renegociat amb els proveïdors més importants les condicions de pagament dels deutes existents.

Amb tot, Montreal reconeix que Sta Susanna no podrà tirar endavant cap projecte urbanístic a curt termini si no té el finançament assegurat. L’alcalde admet ser responsable de l’estat de les finances municipals, però també creu que l’anterior alcalde, Joan Campolier, tampoc va fer una gestió encertada.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics