Jutgen un home per negar-se a deixar de fumar a les portes de l’hospital de Blanes.

 

L’home va amenaçar, agredir i insultar els vigilants de seguretat que li van demanar que apagués la cigarreta. El seu comportament li va suposar la imputació de dues faltes per lesions i amenaces que es van dirimir dimecres en un judici ràpid.

L’home, un veí de Blanes de 53 anys, estava a la porta del centre sanitari fumant aquest dissabte a la tarda, quan els serveis de seguretat li van demanar que desistís del seu comportament en compliment de la nova normativa que, des de principis d’any també prohibeix fumar prop de centres mèdics o hospitals.

En comptes d’obeir les indicacions del servei de seguretat, l’acusat es va encarar als vigilants de manera grollera i els va dir que ell fumava on li donava la gana.

Quan la seguretat van intentar retirar l’home de la porta d’urgències es va generar un forcejament que va culminar en agressions i exhabruptes, fins el punt de necessitar la intervenció de la policia local i els Mossos d’Esquadra.

D’aquesta manera, l’home va ser convocat el dimecres al matí als jutjats de Blanes per a la celebració d’un judici ràpid en virtut de les faltes de lesions i amenaces que li atribueixen els Mossos.

Segons la llei, no es pot encendre un cigarret en cap espai dins els recintes hospitalaris. La llei esmenta explícitament que no es podrà fumar enlloc incloent-hi els accessos, les zones de pas, els espais enjardinats i els aparcaments hospitalaris.

Diari Girona / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics