URGENT

PLF aprova el seu pla d’acció ambiental

Compartiu aquesta història

 

El ple de divendres va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions i l’abstenció d’Esquerra, el pla d’acció ambiental proposat dins l’Agenda 21 de la nostra vila.

El pla fa un anàlisi i una diagnosi de la situació actual de PLF en matèria medioambiental i proposa tot un seguit de mesures per tal de millorar en sostenibilitat a la nostra població. L’exposició al plenari la va fer el regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda, que explica que el text final és transversal per tal de treballar des de diferents àrees i aconseguir una millor sostenibilitat.

-*

Els socis dels socialistes al govern, CiU, van votar a favor del pla ambiental de PLF, i van destacar que el text és només el punt de sortida. El regidor portaveu de la formació, Xavier Dalmau va explicar que ara ja es té la teoria i que ara cal començar a treballar-la.

-*

El PP va votar a favor del pla i va felicitar al govern per l’elaboració del text. Óscar Bermán va assegurar que el pla ambiental és una eina necessària i que ara s’haurà d’aplicar per tal de veure possibles mancances.

-*

Iniciativa va votar a favor del pla, tot i que va assegurar que el text es podria haver fet millor, més ràpid i més eficient. Segons Juan Andrés Osorio, assegura que fa temps que hauria d’haver estat redactat i posat en pràctica.

-*

Esquerra, en canvi, va abstenir-se en la votació en considerar que el pla és un mal punt de partida. Segons el seu regidor portaveu, Jordi Pedemonte, els republicans troben a faltar més participació ciutadana en l’elaboració i va assegurar que el pla no servirà per a res.

-*

El regidor de medi ambient va assegurar que s’ha incentivat la participació, però que els resultats no han estat els esperats.

El pla d’acció mediambiental proposa, entre d’altres, incentivar l’activitat agrícola, crear un inventari de camins i un mapa de capacitat acústica.

També es demana que l’Ajuntament reaprofiti l’aigua de pluja per a regar els espais públics, que s’adhereixi al pacte d’alcaldes i que vagi renovant la flota de vehicles municipals per d’altres menys contaminants.

El pla d’acció també recomana la creació de carrils bici, d’incentivar el transport públic, promoure les escoles verdes i la redacció d’un pla d’emergències per saber actuar en casos com accidents químics, incendis o accidents de trànsit importants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics