PLF ha renovat un 30% de l’enllumenat públic per fer-lo més eficient.

 

El govern de l’estat va aprovar al principi del mes de març tota una sèrie de mesures per afavorir l’estalvi energètic. Una d’aquestes mesures proposades hi ha la de canviar l’enllumenat públic per fer-los més eficients energèticament.

En aquest sentit l’Ajuntament de PLF assegura que fa temps que treballa per substituir els fanals de la població per aconseguir una millor eficiència. El regidor de serveis de PLF, Joan Gallart, assegura que ja s’ha substituït un 30% del total de fanals de la vila. Gallart ha explicat que PLF utilitza sistemes garantitzats, i que està a l’expectativa dels nous mecanismes que es van introduint.

El regidor explica que el canvi de fanals generalitzat és un projecte molt ambiciós per a qualsevol municipi, i recorda que PLF va canviant fanals cada any, amb petites aportacions pressupostàries.

Segons la memòria de l’Agenda 21 de PLF, que avalua la situació mediambiental de PLF, el 57% del consum energètic de la nostra població està destinat a l’enllumenat públic, bàsicament per la gran extensió de terreny que ocupen les zones habitades de la vila.

Precisament una de les accions que es demana al Pla d’acció Ambiental, aprovat divendres pel ple municipal, és la redacció d’un pla per reduir la despesa energètica en l’enllumenat públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics