URGENT

Els condemnats per trànsit podran substituir la pena per fer de voluntaris a la triatló del Maresme.

Compartiu aquesta història

 

Entre 200 i 400 persones que han de fer treball comunitari per evitar penes de presó o multes per infraccions de trànsit, faran de voluntaris en la propera triatló Challenge Costa de Barcelona Maresme, que aquest any arriba a la tercera edició.

D’aquesta manera l’organització de la prova vol resoldre un dels principals problemes que va haver d’afrontar la competició l’any passat quan va patir serioses mancances de voluntaris a l’hora d’organitzar la prova que movilitza a moltes esportistes arreu de la comarca.

El Consell Comarcal del Maresme, coimpulsor de l’esdeveniment esportiu, assegura que fa mesos que des de l’administració es van posar en contacte amb el Departament de Justícia per conèixer les possibilitats reals de poder-se beneficiar d’aquest treball comunitari.

La pena de treballs en benefici de la comunitat és una mesura penal alternativa que té com a objectiu que la persona responsable repari a la comunitat el dany causat pel delicte que ha comès. Es dóna el cas que la darrera modificació del Codi Penal i l’enduriment de les penes en matèria de trànsit han fet créixer de forma significativa la demanda d’aquestes mesures penals alternatives a la presó.

A PLF, ja fa anys que funciona el treball comunitari en diferents posicions de l’Ajuntament, bàsicament a l’àrea de cultura.

La possibilitat de poder commutar la pena per fer de voluntari a la triatló comarcal, tant per a la mitja prova del maig com per a la sencera de l’octubre, ajudarà a complir les necessitats organitzatives de la prova que es desenvolupa des de Calella i fins el Masnou.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics