URGENT

El ministre Blanco reconeix que no hi ha diners per acabar el desdoblament de la NII.

Compartiu aquesta història

 

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dimarts des del Senat que el govern espanyol no licitarà per ara cap dels trams de desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques de Girona perquè no té pressupost per fer-ho.

Blanco ha recordat que l’executiu de Zapatero ha de complir els objectius de dèficit i ja ha decidit prioritzar les actuacions en matèria de ferrocarril. El ministre ha assegurat que té la determinació d’impulsar el desdoblament, però que el seu ministeri no té partida pressupostària per procedir a la licitació de les obres.

Blanco responia així a una pregunta de la senadora de CiU Coralí Cunyat, que ha recordat que en els últims set anys de mandat de Zapatero no s’ha inaugurat cap quilòmetre nou de desdoblament.

El ministre ha reiterat que la N-II és una autovia prioritària pel govern espanyol i que aquesta actuació serà la primera que licitarà el ministeri un cop es disposi de recursos econòmics.

El desdoblament és una obra reclamada pel veïns, alcaldes i administracions superiors de la comarca de la Selva ja que fa anys que es troben aturades i per el consideren necessari per la seguretat i pel desenvolupament econòmic de la comarca.

Ara girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics