L’alcalde reclama a l’Estat que pagui els 2 milions d’€ que deu a PLF.

 

Valentí Agustí, alcalde de PLF, ha expressat el seu malestar amb l’estat per la manca de sensibilitat que segons el batlle demostra el govern a l’hora de pagar el deute que l’Estat té amb els municipis per on passa l’autopista.

En concret, segons Agustí, l’Estat deu a PLF 10 anys de l’impost d’IBI de l’autopista del Maresme. En total la xifra podria rondar els 2 milions d’€.

Ja fa uns anys la justícia ja va obligar a l’Estat a liquidar l’IBI als pobles per on passa l’autopista pel període entre el 1996 i el 2002. Llavors PLF va ingressar 740 mil €, un 25% dels quals corresponents a interessos de demora per la negativa del govern a fer efectiva la sentència.

Un cop cobrada aquesta quantitat, però, els pobles continuen esperant la liquidació corresponent als anys entre el 2002 i els 2010.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid, va tonrar a ha declarar l’obligació de l’Estat a compensar als Ajuntaments pels beneficis fiscals concedits a les autopistes ara pel període entre el 2003 i el 2006, però de moment l’Estat ha recorregut aquesta sentència, per tal de demorar el pagament.

Pel que fa al període entre el 2007 i el 2010, el govern espanyol ja ha enviat una carta a l’Ajuntament de PLF, dient que, de moment, no satisfarà el pagament de l’impost corresponent.

Aquesta situació l’ha denunciat l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, qui troba absurd que l’estat no pagui i que vagi acumulant interessos.

Segons Agustí, un cop l’Estat va pagar la primera vegada, ja no tenia sentiit continua recorrent les sentències per no pagar. Agustí retreu que mentre el govern central obliga als Ajuntaments a pagar als proveidors dins un termini, el propi govern no compleixi amb les administracions locals.

Agustí, que va coincidir fa una setmana amb el delegat del govern central a Catalunya li va tornar a traslladar la preocupació de l’Ajuntament pel deute de l’Estat amb PLF, que ja superaria els 2 milions d’€, el que suposa el 25% del pressupost anual de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics