URGENT

Els treballadors de l’Ajuntament de Pineda protesten per reclamar millores laborals.

Compartiu aquesta història

 

En les darreres setmanes, treballadors municipals de Pineda s’han fet notar repartint pamflets a la sortida del nou pavelló Francesc Nino Buscató o penjant cartells de queixa a les parets del consistori aprofitant la visita del ministre Manuel Chaves fa 10 dies. Cartells on es podia llegir el lema “treballadors enganyats i robats”.

Aquestes protestes responen al que els sindicats de l’Ajuntament consideren una manca absoluta de voluntat política de resoldre els problemes que mantenen amb l’Ajuntament. Segons defensa el president del comitè d’empresa, Kilian Pérez, el govern municipal “s’ha tancat en banda a resoldre els punts de conflicte amb els treballadors, argumentant que no té diners, però tampoc busca ni aplica altres mesures de compensació. Pérez recorda que 1 de cada 3 treballadors municipals és interí o eventual, cosa que els fa témer perdre la feina davant la situació de crisi.

D’altra banda, el representant sindical afegeix que al 5% de retallada dels sous als funcionaris aplicada per l’Estat “a Pineda cal afegir un altre 5% d’augment que el govern municipal va prometre als treballadors a partir de l’1 de març i que a dia d’avui el govern no ha complert”. Des del comitè d’empresa també s’alerta del perill d’externalitzar serveis municipals.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics