Malgrat aprova els comptes del 2010.

 

El consistori va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i PP, i l’abstenció de l’oposició, els comptes de la corporació corresponents a l’any passat.

El consistori va tancar l’exercici amb un pressupost final de més de 36 milions d’€, 11 més del que es preveia en un inici, per la necessitat de concertar les operacions de crèdit abans de finals d’any.

Segons el regidor d’hisenda del consistori, Antoni Puignou, l’exercici de l’any passat s’ha tancat sota les previsions d’actuació de l’Ajuntament. Diu Puignou que s’ha fet el que es preveia i s’ha arribat on es volia arribar.

Les dades presentades indiquen una disminució dels ingressos provinents d’impostos com l’IAE, que ha baixat un 21% respecte l’any anterior, o la rebaixa del 22% de la participació de l’Estat. Segons l’Ajuntament la pressió fiscal a Malgrat s’ha fixat en prop de 700€ per habitant.

Precisament el regidor d’hisenda ha destacat la responsabilitat dels malgratencs a l’hora de satisfer els tributs. Segons Puignou, tot i l’increment de deutors, l’actualització del padró ha permès aconseguir un índex de cobrament superior al d’altres municipis del voltant.

Segons els resultat s presentats, el consistori va tancar l’any amb un romanent de tresoreria de prop d’un milió i mig d’€.

Un dels aspectes que va destacar Puignou durant l’explicació dels comptes va ser que l’Ajuntament de Malgrat paga als seus proveïdors en un termini entre els 40 i 50 dies o, si la quantia és petita, de forma immediata.

El govern va destacar que l’endeutament de Malgrat ha pujat de forma raonable i que no s’ha augmentat la càrrega fiscal als ciutadans.

L’oposició va demanar més bonificacions en els tributs pels malgratencs i va denunciar el que consideren la baixada de solvència del consistori per l’augment de l’endeutament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics