URGENT

Joel Joan portarà al cinema la història del lloretenc Eric Bertran.

Compartiu aquesta història

 

El director de cinema i president de l’Academia del cinema català ha anunciat que durà el seu proper projecte girarà entorn a la història que li va passar a l’Eric Bertran quan tenia 14 anys.

Una nit de fa 7 anys una trentena guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid, irrompen a la casa de Bertran a Lloret, i l’acusen de terrorista informàtic per haver enviat un mail a uns supermercats demanant l’etiquetatge en català. Els correus estaven signats com l’exercit del Fènix, emulant a Harry Potter.

Aquesta història és el punt de partida de la pel.licula Fènix 11·23, que Joel Joan roda juntament el director i realitzador, Sergi Lara. Segons els responsables del projecte, el film vol parlar de la fragilitat de qualsevol persona davant d’un abús de poder i de com es poden acabar eliminant els drets més elementals de les persones.

Segons els productors és una pel·lícula de denúncia d’unes pràctiques que consideren intolerables.

Fènix 11·23 ha incorporat en la seva fase de producció un component col·lectiu i innovador ja que és el primer llargmetratge realitzat a Catalunya que es financia amb el micromecenatge.

Es tracta d’un sistema pel qual un grup de persones fan aportacions i reben a canvi recompenses exclusives. En aquesta pel.licula les aportacions oscil.len entre els 10€ i els 3000.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics