URGENT

90 alumnes de 6è de PLF passen les proves de competència aquesta setmana.

Compartiu aquesta història

 

Avui i demà tots els centres de primària de Catalunya, tan públics com concertats, realitzen les proves de competències bàsiques als alumnes de 6è.

Aquest és el 3r any que es fan aquestes proves que ajuden a saber si els alumnes han adquirit i assumit els coneixements i les habilitats necessàries, bàsicament de lectoescriptura i càlcul al final de l’etapa de primària.

Ens ho ha explicat Marià Mañé, director del Ceip Les Ferreries de PLF.

A PLF, entre les dues escoles, hi ha una 70a d’alumnes que faran aquestes proves, que no repercuteixen en les seves notes personals, però segons el govern català sí ajudaran a millorar l’èxit del sistema escolar.

En concret es faran proves de castellà, català, anglès i matemàtiques d’uns 45 minuts de durada cadascuna.

Un cop finalitzades les proves, els centres les enviaran a la Generalitat per tal de ser corregides externament. Passades unes setmanes els centre reben un buidatge de les dades principals a nivell de centre, cosa que ajuda a avaluar certs aspectes educatius dels centres i alhora a millorar el sistema.

Ho ha explicat el mateix Mañé.

Cada família rebrà els resultats dels seus fills, així com els del centre en relació amb la mitjana catalana, però aquestes dades seran confidencials i només es donarà a conèixer públicament l’estat del sistema en termes globals, que ha d’estar per sobre dels 70 punts sobre 100 per no ser considerat “preocupant”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics