URGENT

El PSC guanya les eleccions però perd la majoria absoluta.

Compartiu aquesta història

 

Els socialistes han tornat a guanyar les eleccions a PLF de forma clara, triplicant el nombre de vots respecte la segons força política de PLF. Tot i això, el PSC s’ha quedat a una desena de vots d’aconseguir la majoria absoluta.

El PSC ha aconseguit 1.584 vots, el que representa un 44,06%. Aquesta xifra és inferior als resultats de fa 4 anys quan van assolir el 47%.

L’alcaldable socialista, Valentí Agustí assegurava ahir al vespre, al programa especial de RP que la crisi ha fet mal en general a l’esquerra i es planteja el repte de governar amb coalició com a interessant.

Agustí ja apunta a buscar una reedició del pacte amb CiU que donaria tranquil·litat i estabilitat al govern, tot i que no descarta un pacte amb altres formacions com ara ERC.

El PSC es va imposar als 3 col·legis electorals de PLF. A les Ferreries quasi ha triplicat a la segona força més votada i la duplica a St. Lluís. A Genís, el PSC es va imposar només amb 4 vots més que el PP.

Tot i la pèrdua de la majoria absoluta els socialistes es mostraven ahir contents pel resultat electoral d’aquestes municipals.

Els 6 representants del PSC a l’Ajuntament, a banda d’Agustí seran, Dolors Agüera, Josep Ribas, Antònia Petit, Josep Rueda i Esther Torrent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics