URGENT

Continuen els contactes per formar govern a PLF.

Compartiu aquesta història

 

Una setmana després de les eleccions municipals continuen els contactes per formar un govern a la nostra localitat. Tots els partits que han aconseguit representació al consistori busquen suports per ser un actor actiu en el proper govern palafollenc.

La pèrdua de la majoria absoluta per part del PSC permet fer combinacions diferents a les habituals. D’una banda el PSC és qui ho té millor per governar. Ho pot fer amb un pacte estable amb alguna de les formacions polítiques o amb minoria i acords puntuals amb algun partit polític.

L’altre opció possible és la unió de totes les forces polítiques per provocar un canvi de govern a PLF. L’Aritmètica permet que totes les forces, excepte el PSC sumin per aconseguir la majoria necessària per governar.

De fet el PSC ja s’ha reunit amb CiU i Esquerra, que considera els socis preferents a l’hora de formar govern, sense que hi hagi hagut encara cap pacte ferm. Totes les formacions s’han reunit o trucat entre elles per analitzar l’escenari creat després de les eleccions del dia 22.

El proper dia 11 de juny és quan es farà la constitució del nou Ajuntament i quan es farà la proclamació del nou alcalde. Serà llavors, si no abans, quan es descobrirà els suports de cada formació política de PLF. De tota manera s’espera que aquesta setmana els partits es vagin definint sobre les possibles aliances un cop passades les eleccions.

D’altra banda a Malgrat continua la incertesa sobre qui governarà la propera legislatura. El PSC va guanyar les eleccions, però va perdre 2 regidors, els mateixos que va sumar CiU. Les dues formacions poden formar govern segobs els suports de la resta de formacions, que decidiran el futur govern municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics