URGENT

Exposició de cartells publicitaris antics a Blanes

Compartiu aquesta història

 

La Casa Saladrigas acull aquests dies l’exposició “Qui no anuncia no ven! Els artistes catalans i la publicitat 1888-1929”, produïda per l’Obra Social d’Unnim, que aplega els anuncis gràfics creats per 54 artistes catalans i que es podrà visitar fins al 26 de juny.

“Qui no anuncia no ven!” era el reclam predilecte per omplir els ?buits entre anuncis en les revistes i diaris en català. Sota aquesta consigna, tota una generació d’artistes va adaptar el seu art als gustos més immediats de la societat del seu temps.

Entre els artistes més reconeguts per la seva obra personal destaquen Juceda, Opisso, Apel·les Mestres, Lola Anglada, Picasso o Dalí. Però al costat d’aquests noms més familiars, l’exposició reivindica l’obra i la memòria de tants altres artistes que van ser decisius a l’hora de configurar l’art d’aquella època i que corren el risc de passar desapercebuts. Tant l’exposició com el llibre que inspira la mostra constitueixen un acurat i extens estudi que recopila els millors anuncis en el període comprès entre les dues exposicions universals de Barcelona, de 1888 i 1929.

És el moment en què s’introdueix massivament el gravat a la línia, desplaçant la propaganda només tipogràfica.

Aleshores tota una jove generació d’artistes i ninotaires va crear una nova iconografia per als anuncis coincidint amb l’evolució industrial, social i de la moda.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics