URGENT

Demanen analitzar unes mostres de semen de fa 20 anys per esclarir una violació a Blanes.

Compartiu aquesta història

 

El resultat podria demostrar la innocència d’un home que va passar 15 anys a la presó per uns delictes que no havia comès.

Al novembre del 91 una parella va ser assaltada mentre intimava en el seu vehicle en un camí de Blanes. Dos homes van amenaçar la parella amb una arma i van forçar la dona en vàries ocasions. Quan van poder escapar els agredits van anar a l’hospital on van poder obtenir restes de semen dels agressors.

Els agredits van identificar, a través de fotografies a un home marroquí com a presumpte autor de la violació. Un home però, que el dia de l’agressió estava a la presó. El cas es va arxivar i des de llavors les restes de semen estan a l’Institut Nacional de Toxicologia.

Ara un jutjat de Blanes ha reobert el cas per analitzar les mostres i comparar-les amb les dades del Ministeri de l’Interior.

A banda de resoldre el cas, els resultats podrien netejar la reputació de dos marroquins engarjolats per delictes que no havien comès.

Els dos van entrar a la presó acusats de ser els autors d’una onada de delictes sexuals l’any 1991. 4 anys després, però, una nova onada de violacions, amb el mateix modus operandi, va sacsejar Catalunya.

Les víctimes tornaven a identificar als dos homes marroquins, que ja estaven a la presó.

Gràcies a unes restes d’ADN d’un dels casos la Guardia Civil va demostrar que els dos magrebins eren innocents i que els culpables eren l’altre home espanyol i un parent d’aquest.

Però per la resta de casos dels que estaven comdemnats, al no tenir proves, van continuar a la presó.

Fins i tot el fiscal de Catalunya va demanar un indult a l’any 2000. 8 anys després el govern el denegava. Llavors ja havia mort un dels dos homes a la presó.

L’altre home, després de 15 anys a la presó està en llibertat, però vol que es netegi el seu nom, cosa que es podria fer a través de les proves que analitzarà el jutjat de Blanes.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics