Demà es constitueix el nou Ajuntament de PLF.

Compartiu aquesta història

 

A les 12 del migdia està previst que es faci la primera sessió plenària del nou mandat. Una sessió que ha de servir per poder constituir el nou Ajuntament de PLF.

Serà una sessió en la que els regidors juraran o prometran sobre la constitució espanyola els seus càrrecs públics i hauran de triar, a través d’una votació, l’alcalde de PLF a partir de demà.

Tot sembla indicar que el socialista Valentí Agustí, revalidarà l’alcaldia de la nostra localitat, però amb minoria. Només un pacte de la resta de forces per fer alcalde un altre candidat podria deixar sense l’alcaldia als socialistes. Tot i això totes les forces polítiques de PLF han assegurat que no estan per aquest pacte unitari.

D’aquesta manera Agustí iniciarà la seva 8a legislatura al capdavant de l’Ajuntament de PLF, però la primera en la que governarà amb minoria, ja que anteriorment havia governat amb majoria absoluta o amb pactes estables amb altres formacions.

Tot i això els socialistes no descarten que més endavant puguin establir aliances de governabilitat amb alguna de les formacions que d’entrada començaran a l’oposició.

En aquesta nova legislatura hi ha 3 nous regidors respecte el passat mandat. Francina Colonques, pel PP, i Francesc Alemany i Susanna Pla per Esquerra. N’hi ha per tant 3 més que abandonen el consistori, són el socialista Antoni Marin, el convergent Xavier Dalmau i el republicà Jordi Pedemonte.

La resta de regidors es mantenen respecte els últims 4 anys. Després de les eleccions municipals del passat dia 22, el PSC va ser la força més votada i va aconseguir té 6 representants. El PP va passar a ser al segona força a la localitat amb 2 representants, seguits per Esquerra també amb 2 regidors. CiU va perdre un representant al consistori i Iniciativa va mantenir el seu representant

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.