URGENT

El risc d’incendi forestal a PLF és alt.

Compartiu aquesta història

 

Ho diu el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el mapa de protecció civil, que ha classificat la nostre població com a una zona amb alt perill i vulnerabilitat d’incendi forestal.

Aquests són dos conceptes diferents valorats pel mapa del govern.

Sobre el perill s’estableixen 4 criteris que van des del baix perill al molt alt, segons la combinació dels factors que intervenen en la definició de perill d’incendi forestal. Bàsicament són factors històrics, de vegetació, orogràfics i climàtics.

La vulnerabilitat determina quins poden ser els danys que poden patir els elements vulnerables en funció dels possibles incendis forestals. En aquest apartat es valora l’existència de polígons industrials, urbanitzacions prop de zones boscoses, autopistes o vies principals de circulació etcètera.

Atenent a aquests criteris, PLF tindria un perill i una vulnerabilitat alta d’incendi forestal a hores d’ara.

A nivell comarcal el nivell de perill és alt en tots els pobles del Maresme i la Selva Marítima. En canvi la vulnerabilitat varia poble a poble. Cap de la línia costanera arriba al nivell molt alt, però els de segona línia apugen la seva vulnerabilitat i la majoria ja tenen un nivell molt alt. És el cas de Tordera, Arenys de munt, Órrius o Argentona. També Lloret i Tossa, que tenen gran extensió territorial comparteixen aquesta qualificació de molt alta vulnerabilitat.

En aquest sentit la Federació de les ADF del Maresme han advertit del perill d’incendi forestal que hi haurà a la comarca durant aquests mesos d’estiu. En total, 14 de 43 municipis de la Federació es troben en un alt o molt alt risc d’incendi forestal, dels quals set són del Maresme. El tècnic de les ADF del Maresme, Oriol Bassa explica que la situació és complicada , tot i que les pluges dels últims dies ajuden a suavitzar la situació.

Tot i les retallades econòmiques del govern català, el tècnic de les ADF assegura que les del Maresme són les agrupacions més preparades d’arreu de Catalunya amb prop de 300 voluntaris preparats i una 40a de vehicles d’intervenció.

Les tasques principals dels ADF, un cos de voluntaris, és el control de la massa forestal i l’ajuda a l’extinció d’incendis.

Foto de portada: Ripolles.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics