URGENT

Condemnen un empresari per abocar aigües residuals a la Tordera.

Compartiu aquesta història

 

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó a l’administrador i director gerent de l’empresa Àrids Sant Daniel, de Tordera. Segons informa El Periódico, aquest empresari ha estat condemnat per haver abocat aigües residuals sense control al riu Tordera, contaminant una zona que està declarada com a espai natural protegit i integrada al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya.

 

Aquests abocaments s’haurien produït, com a mínim, entre els anys 1998 i 2008, període en el que l’empresa va acumular fins a  sis expedients, algun d’ells sancionadors.

 

La sentència considera provat que aquesta companyia no va disposar de l‘autorització administrativa per al abocaments d’aigües residuals a llits fluvials públics. En aquestes condicions, l’empresa va abocar les aigües residuals de materials àrids al riu Tordera sense tractament previ corrector dels seus processos de rentat.

 

La mateixa sentència considera que a causa d’aquests abocaments continuats, s’ha contaminat greument una important zona del llit fluvial, provocant “una degradació dels valors de patrimoni natural amb l’aportació artificial d’un excés de fangs i materials sedimentals“.

 

Diari Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics