URGENT

El Govern es compromet a fer la carretera que unirà l’autopista del Maresme amb Lloret.

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Lloret, Romà Codina, ha confirmat que la Generalitat s’ha compromès a iniciar la carretera segregada que ha d’enllaçar l’autopista C-32 amb aquest municipi durant aquest mateix hivern.

La via, que tindrà un carril per banda, més un tercer per als vehicles lents en les pujades, començarà al nus viari de Sant Daniel de Tordera, on finalitza l’autopista del Maresme. Aquesta carretera es considera de vital importància per reduir les cues que es formen cada estiu a la Costa Brava sud. Actualment, tots els vehicles que es desplacen en direcció Lloret han de passar per Blanes i un cop finalitzada aquesta nova via, ja no ho haurien de fer.

Segons Codina el govern s’ha compromés verbalment a començar les obres en els propers mesos, per no confia que la via estigui enllestida per l‘estiu.

Codina considera que, tot i que el tram és curt, hi ha molts moviments de terres i treballs que poden allargar les obres.

Aquesta nova carretera, que serà lliure de peatge, serà finançada per Acesa, segons un acord amb el Govern pel qual la concessionària Acesa explotaria l’autopista C-32 fins a Blanes a canvi que l’empresa invertís 100 milions d’euros en diverses obres, entre les quals es trobava aquesta nova via.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics