Ultimàtum a Sta. Susanna per que pagui els 600 mil € que deu a la mancomunitat de residus de l’Alt Maresme.

La situació econòmica de l’entitat que gestiona els residus de Malgrat, PLF, Pineda i Sta. Susanna és complicada degut al deute que les tres últimes poblacions mantenen amb l’entitat.

Malgrat de Mar és l’únic municipi al corrent de pagament i el deute acumulat per la resta de poblacions posa en perill la continuïtat del servei, que s’encarrega de gestionar els residus urbans de les 4 poblacions a través de la planta de tractament de Malgrat de Mar.

L’alcaldessa de Malgrat i alhora presidenta de la Mancomunitat, Conxita Campoy, fa mesos que reclama a la resta de municipis que eixuguin el seu deute per garantir la viabilitat. Ara però Campoy ha donat un ultimàtum a Sta. Susanna que deu 600 mil €, després d’un any sense pagar les quotes.

Si a finals d’aquest mes no s’ha eixugat aquest deute, Campoy alerta que Sta. Susanna haurà de deixar de dur la seva brossa a la planta de Malgrat.

A més, Campoy avança que cal fer “un replantejament seriós sobre el futur de l’entitat”, en referència a la manca de puntualitat en el pagament dels dos altres ajuntaments associats a la mancomunitat, en especial Pineda, que és la població més gran.

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier admet la situació i explica que el seu govern està pendent de tancar una operació de crèdit amb una entitat bancària “que, segons el batlle, permetria a Sta. Susanna posar-se al dia amb els deutes. L’alcalde, que recorda que consistori està immers en un pla de sanejament, es mostra optimista i assegura que s’hi trobarà una solució.

El Punt -Avui

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics