URGENT

Es compleixen els serveis mínims a la 1a jornada de vaga al servei de Renfe

Compartiu aquesta història

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha convocat avui dilluns la primera jornada de vaga parcial que es repetirà el proper dijous dia 29, i que afecta als serveis tan de Rodalies com de Regionals.

La vaga d’avui s’ha programat entre les 7 i les 9 h. d’aquest matí, i entre les 8 i 10 del vespre de la nit. Segons les primeres informacions, els serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya s’han complert amb normalitat aquest matí. Rodalies de Catalunya ha informat també que els serveis essencials per als trens varien en funció del seu horari, per garantir la circulació de dos terços dels trens. Durant la resta de la jornada, serà d’un terç.

El sindicat ha convocat aquests dos dies d’aturades a RENFE com a protesta per la segregació en empreses comercialitzadores de l’Àrea de Mercaderies de RENFE-Operadora. Segons aquest sindicat, aquesta mesura “ha obligat 83 treballadors a abandonar de manera forçosa l’empresa, ha privatitzat 11.000 vagons i posa en greu risc el futur laboral de tots els empleats”.

Des de Malgrat, les afectacions per la vaga són mínimes.

De fet avui l’afectació prevista és només en un tren, el que hauria de sortir d’aquest municipi a ¾ de 9 del vespre, i que els serveis mínims no recullen. En canvi els combois de bon matí han sortit tots puntuals des de l’estació malgratenca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics