El PSC i ERC presenten per separat una moció en defensa del català a l’escola.

El ple de divendres inclourà diferents mocions presentades pels grups municipals de PLF. Entre aquestes hi ha dues amb el mateix títol. Es tracta d’una moció en defensa del model lingüístic a l’escola catalana.

Els dos textos volen mostrar el rebuig i el desacord amb les sentències del Suprem, que dubten del sistema d’immersió lingüística, i la interlocutòria del TSJC, emesa fa unes setmanes per tal de fer complir les sentències del Suprem.

Tot i que el motiu és el mateix, les dues formacions no han pogut arribar a un acord per consensuar un text únic i per això han tirat endavant cadascú el seu text propi que seran tractats independentment, si abans no s’acosten postures.

La diferència radica en la idoneïtat o no de demanar el no acatament de la sentència i la interlocutòria del TSCJ. El PSC considera que els partits polítics no poden promoure el desacatament a la justícia. Ho explica el regidor portaveu dels socialistes a PLF, Josep Rueda.

Per la seva banda, Esquerra exposa que la moció és la consensuada per les diferents entitats que formen Som Escola i que és la mateixa que es va llegir durant la concentració organitzada a la plaça Major a principis de curs.

El portaveu republicà, Francesc Alemany, considera que la sentència va en contra del sentit comú i que està basada en el desconeixement del sistema d’immersió i que no s’ha d’acatar la sentència.

Les dues mocions formen part de l’ordre del dia del ple de divendres, que compte amb 11 punts en total, l’últim el de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics