Blanes, Lloret i Tossa s’alien per aconseguir diners per reconvertir la seva destinació turística

Els alcaldes d’aquestes poblacions van refermar ahir a Blanes el compromís d’accedir al pla de reconversió de les destinacions turístiques madures, que promou la secretaria de Turisme de l’Estat.

L’alcalde de Lloret, Romà Codina va remarcar que cal “espavilar-se” per aconseguir una resposta abans de les eleccions del 20-N, ja que quan hi ha campanya queda tot aturat, i ahir mateix ja tenia intenció de trucar a la Generalitat per tal d’agilitzar la tramitació. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó va destacar que els tres municipis (que formen el pla que es coneix com de la Costa Brava sud) són els que estan “més ben posicionats” per aconseguir el pla, que ha de representar una injecció econòmica per iniciar projectes que posin al dia els actius turístics i econòmics dels tres municipis.

La secretaria de Turisme de l’Estat concedeix un pla a cada comunitat autònoma, i a Catalunya també havien mostrat interès pel pla Calella i Malgrat (Maresme), i Palamós i Platja d’Aro, al Baix Empordà.

Marigó va dir que la zona de Blanes, Lloret i Tossa està a cavall de dos grans marques turístiques: la de Barcelona i la de la Costa Brava, i que la suma d’esforços dels tres municipis els donarà més força per exigir que les infraestructures s’hi adeqüin. Ara mateix Lloret, Blanes i Tossa tenen la meitat de la capacitat hotelera de Cuba.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics