URGENT

Esquerra proposa que els regidors deixin de cobrar per anar als plens, juntes de govern i s’ajustin els sous.

Compartiu aquesta història

Els republicans han entrat una moció que planteja que els 13 regidors de l’Ajuntament deixin de percebre les dotacions econòmiques que fins ara rebien per anar als plens i a les juntes de govern. El text també demana que els 3 regidors de govern que tenen dedicació exclusiva o parcial redueixin els seus sous en un 20%.

Actualment tots els regidors, tan de govern com d’oposició, cobren 140 € per cada ple al que assisteixen. A banda d’això, hi ha 3 regidors del govern, que cobren per cada junta de govern sumant, segons Esquerra uns 700€ mensuals.

El govern del PSC té a més 2 regidors amb dedicació exclusiva amb un sou de 33 mil € i un altre a mitja jornada amb un sou de 18 mil €. La proposta d’Esquerra és que es rebaixen aquests sous en un 20%.

Segons els republicans el que es busca és actuar de forma dràstica i exemplar per fer front a les necessitats econòmiques de l’Ajuntament que segons Esquerra són Urgents tan a nivell comptable com de tresoreria.

Els republicans expliquen que les perspectives de futur són complicades i per això proposen que els polítics també siguin exemple de retallades. Diu Francesc Alemany que vista la situació econòmica de l’Ajuntament, cal actuar.

Diu la formació que aquestes mesures podrien estalviar 250 mil € en els propers 4 anys de mandat.

Es dóna el fet, que un cop constituït el nou plenari municipal, Esquerra, juntament amb la resta de formacions de l’oposició, van sol·licitar a través d’una altra moció, una dotació de 300€ per cada un dels grups municipal més 50€ per cada regidor adscrit a cada grup.

Aquesta moció, va ser finalment retirada per l’oposició en el passat ple del mes de juliol. Alemany explica que la moció es va presentar per dignificar la feina de l’oposició i del govern, però que es va retirar davant la situació real de la tresoreria municipal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics