URGENT

L’Estat reprendrà les obres de la N-II entre Caldes i Sils en període electoral.

Compartiu aquesta història

El calendari de licitació de les obres de desdoblament s’està complint i el proper 17 d’octubre se sabrà quines empreses opten a fer aquestes feines. S’espera així que a finals d’octubre hi hagi la proposta definitiva i que l’adjudicació sorti publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) al novembre.

El Ministeri de Foment preveu que les obres de desdoblament puguin estar acabades a mitjans del 2013. Un cop es reprenguin els treballs, el termini d’execució de l’obra serà de vint mesos.

Aquest tram de la futura A-2, de 6,6 quilòmetres, fa més de dos anys que està aturat. Les màquines hi van deixar de treballar el juny del 2009, després que l’empresa que executava l’obra fes fallida.

Des de llavors les tasques fetes per l’antiga empresa s’han anat degradant i els alcaldes de les poblacions per on passa la N-II han criticat la manca de seguretat de les obres i fins i tot s’ha plantejat portar l’Estat als tribunals tenint en compte l’elevat nombre d’accidents produïts.

Segons el ministeri de Foment, l’obra que s’adjudicarà ara entre Sils i Caldes, tindrà un pressupost de licitació de 39 milions d’euros. L’empresa adjudicatària, a més de desdoblar l’actual via, també l’haurà de deixar preparada per a una futura ampliació a tres carrils.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics