URGENT

L’atur s’enfila a PLF per sobre del 16%.

Compartiu aquesta història

El mes de setembre ha acabat a la nostra localitat amb un augment del 7% del nombre de desocupats, passant dels 727 a l’inici del mes als 781 amb els que ha acabat el setembre. Amb aquestes dades, l’índex d’aturats ha pujat un punt arribant de nou per sobre el 16%.

Les dades interanuals tampoc són bones, ja que a data d’avui hi ha registrats a PLF un 4 i mig % més d’aturats que ara fa un any.

De fet el mes de setembre és el quart pitjor registre del que portem de 2011, rera els 3 primers mesos de l’any.

Aquest augment d’aturats al setembre, generalitzat arreu de la nostra la zona, es deu a la finalització de la campanya turística i per tan al tancament d’instal·lacions hoteleres.

Aquest final de l’estiu s’ha notat arreu i per exemple Sta. Susanna ha augmentat en un 11 i mig % entre l’agost i el setembre, arribat als 213 desocupats, tot i que continua amb una de les taxes d’atur més baixa de la zona amb un 12%.

Pineda continua per sobre del 20% , per culpa dels 170 nous aturats que suma la població aquest setembre. Ara la població desocupada a Pineda arriba als 2.767 persones.

Malgrat i Tordera continuen amb un nombre similar de persones sense feina. Les dues poblacions es troben per sobre de les 1.550 persones. Tot i això els índex són ben diferents Malgrat no arriba al 16% per algunes dècimes, mentre que Tordera es troba propera al 19%.

A nivell comarcal, el Maresme puja un 3% i a ja compta amb prop de 36.800 aturats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics