URGENT

Malgrat i Pineda continuen la prevenció contra el Mosquit tigre.

Compartiu aquesta història

Aquestes dues poblacions són dels 23 municipis que han seguit aquest estiu el programa de control de l’expansió del mosquit tigre a la via pública i que han confirmat que continuaran amb la tercera fase que consisteix a tornar a tractar amb larvicida els embornals que conserven aigua i que poden convertir-se en focus de cria de mosquits tigre.

El programa de control de l’expansió del mosquit tigre és una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme per ajudar els ajuntaments en la seva lluita contra aquesta plaga.

La intenció ha estat la de controlar la reproducció del mosquit mitjançant l’aplicació d’un larvicida específic en els principals punts de cria que es troben a l’espai públic. Les actuacions van començar el mes de juny amb una primera aplicació. Al juliol es va fer la segona i ara s’ha iniciat la tercera.

El cost de les dues primeres intervencions, que es van fer a 23 municipis, va ser assumida íntegrament pel Consell Comarcal del Maresme. Aquesta tercera la financen els ajuntaments, però està coordinada pel CCM que és qui ha contractat l’empresa especialitzada que realitza els tractaments.

Al fer la contractació conjunta, s’ha aconseguit un preu molt competitiu: cada embornal costarà 1,13€.

Ara amb el fred els ous no neixen i els adults moren, però els ous es poden mantenir fins a l’arribada del bon temps.

Per evitar-ho cal mantenir un constant control sobre els elements susceptibles d’acumular aigua

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics