Ndenden Ngollen destina els beneficis dels Sopars a la Fresca a escolaritzar a 61 infants al Senegal.

Durant la Festa Major de PLF, una de les casetes dels sopars a la Fresca és la del Senegal, gestionada per l’entitat solidària Ndennden Ngollen , on es serveix cuscús i arròs a l’estil del país africà.

Durant les tres nits dels sopar a la Fresca, la caseta de l’entitat va recaptar poc més de mil €, dels quals el benefici net va resultar 668€.

Ara aquests diners es destinaran a l’escolarització de 61 infants de la comunitat rural de Kàndia, una de les zones més empobrides del Senegal.

El president i fundador d’Ndennden Ngollen, Alpha Balde, explica que l’escolarització d’un nen durant 2 anys costa 11€ i que per tan amb els 668€ es pot donar escolarització a 61 alumnes.

Balde explica que les accions que fa l’entitat en aquesta regió del Senegal responen a un pla d’actuació que atén les necessitats expressades pels propis habitants senegalesos. Assegura que és l’única manera de no fer solidaritat paternalista, sinó a partir de les necessitats reals.

L’entitat fa anys que treballa en diferents projectes de desenvolupament rural. En els últims temps, a banda de serveis sanitaris, també s’ha treballat en la construcció d’un pou que permet regar una extensió de terreny i mantenir a una 60a de famílies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics