URGENT

Els partits polítics de PLF es feliciten per l’anunci d’ETA

Compartiu aquesta història

Les forces polítiques de PLF han valorat com a molt positiu l’anunci de la banda terrorista, que ahir a la tarda a través d’un comunicat al diari Gara va anunciar la finalització de l’activitat armada. Això significa la fi dels atemptats després de 43 anys d’activitat terrorista.

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, considera una bona noticia i defensa les converses amb la banda per arribar a la pau al País Basc.

El popular Oscar Bermán ha demanat prudència i assegura que no és la primera vegada que la banda terrorista ofereix un comunicat similar, i després reprèn les seves accions.

Esquerra considera que ara caldrà que govern central i banda terrorista acostin posicions i entenguin cadascú la postura de l’altra per aconseguir la dissolució de la banda terrorista. Ho explica Francesc alemnay.

Per altra banda , el convergent Joan Gallart s’ha congratulat per la notícia, i ha assegurat que és l’Estat qui ha de donar el proper pas en les converses amb ET.

Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa considera una bona noticia l’anunci d’ETA, però demana una reflexió sobre el procés. Diu Osorio que no es pot parlar de pau, perquè no hi havia guerra, sinó terrorisme.

Tant Zapatero com Rajoy han rebut amb satisfacció l’anunci d’ETA, mentre que el president català Artur Mas, ha assegurat que és el principi del fi de la banda terrorista.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics