URGENT

Malgrat apuja les taxes municipals un 4% de mitjana.

Compartiu aquesta història

Amb els vots a favor del PSC i del PP i l’abstenció d’ICV, l’equip de govern de Malgrat va poder tirar endavant tant les modificacions de les ordenances com el pressupost municipal.

Les taxes municipals s’apujaran a partir de gener un 4% de mitjana després de 2 anys de congelació. Per sobre d’aquesta taxa hi ha l’augment del rebut de les escombraries a la localitat que s’apujarà un 5% respecte aquest any.

El punt més discutit és l’augment del coeficient de gravamen de l’IBI, que s’apujarà un 6%, arribant al 0.88. Segons l’Ajuntament de Malgrat, aquest augment suposarà per a la majoria de la població una apujada inferior als 19€ anuals.

Segons el govern s’ha apujat el mínim possible i mantenir les despeses socials de l’Ajuntament.

CiU, a l’oposició va votar en contra ja que considera que apujar impostos és el recurs fàcil per recollir diners, i va demanar al consistori que estudiï noves taxes per trobar noves fonts de finançament. Esquerra va demanar que s’establís el pagament de l’IBI fraccionament, cosa que el govern va acceptar només en casos puntuals.

Per la seva banda Iniciativa va recordar que les apujades d’impostos obligaran als malgratencs a fer un esforç econòmic.

D’altra banda també es va aprovar ahir el pressupost de Malgrat per l’any que ve. El consistori tindrà un pressupost de 17 milions 750 mil €, el que representa un augment superior al 2%. El regidor d’hisenda, Antoni Puignou, explica que s’ha fet un esforç per mantenir la despesa social.

La sessió plenària d'ahir a Malgrat

L’oposició va criticar la reducció de les partides destinades a Cultura o a inserció laboral. També va criticar el que consideren una manca de prioritats a l’hora de fer les inversions.

Puignou explica que no hi haurà grans inversions, només la continuació del projecte de rehabilitació del barri del Castell i els treballs previstos als carrers St. Elm i Llibertat.

El ple d’ahir també va aprovar una moció d’última hora sobre el tancament de les urgències nocturnes al cap de Malgrat després d’un debat encès sobre les mesures i sobre la presentació de la moció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics