El jutge obliga a esborrar cautelarment articles del bloc d’un regidor de Lloret

El jutjat d’instrucció 2 de Blanes ha requerit al portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, que elimini dels llocs web millor.cat, lloretopina.com, i també del seu Facebook, tots els articles que són objecte de les querelles per injúries i calúmnies presentades per l’exalcalde i diputat Xavier Crespo; la seva dona, el fill i l’exregidor Francesc Oliva.

La mesura, però, ha arribat quan Fuertes ja estava renovant els webs esmentats i, per tant, ja no hi havia cap dels articles objectes de la querella.

Els querellants demanaven també “la clausura de la impremta, la prohibició d’impressió de nous butlletins, el segrest dels que ja s’hagin distribuït i el tancament dels dos llocs web esmentats”.

D’una banda la interlocutòria del jutjat recorda que els dos protagonistes de la denuncia són càrrecs públics i per tan han poden ser objecte de la crítica política, com element essencial de tota societat.

D’altra banda, el jutjat sí accepta la mesura demanada per l’esposa de Crespo, perquè s’entén que mantenir els articles als webs “pot perpetuar el perjudici que es pot causar als querellants”.

Els denunciants han presentat un recurs perquè entenen que la condició de polític de Crespo no implica que es puguin publicar el que consideren “infàmies i calúmnies”. Per la seva banda, Fuertes va explicar que ha optat per no presentar cap recurs. Entre els articles que el jutjat ha demanat que es retirin cautelarment hi ha el titulat El sheriff de Lloret y sus diversiones.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics