La Generalitat deu les seves aportacions del PUOSC dels últims anys.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí i el regidor d’Urbanisme de la localitat, Josep Rueda s’han reunit amb el delegat de la Generalitat a BCN, Salvador Jorbà per tal de saber l’estat quan es cobrarà els diners que deu el govern català a l’Ajuntament corresponen a les inversions subvencionades pel PUOSC.

Segons Agustí, el delegat del govern els ha advertit que la Generalitat no podrà fer front al pagament d’aquests diners fins d’aquí un any. Això afecta a obres ja engegades, com la passera o algunes a punt d’iniciar-se com la nova caserna de la Policia local i els Jutjats de Pau.

Segons Agustí, el govern ha recomanat a l’Ajuntament que no s’iniciïn obres noves per que no hi ha diners.

Tot i això Agustí assegura que hi ha altres vies de finançament per la caserna i que d’entrada no hi hauria d’haver problemes per començar les obres quan estaven previstes.

L’alcalde explica que dins les obres que es deuen encara hi ha la 2a fase del Pla director del Clavegueram , l’arranjament del carrer Girona, o la partida corresponent a la passera. En total, comptant la caserna de policia, es tracta d’uns 750 mil €.

Segons Agustí, això és la punta de l’iceberg, perquè la Generalitat ja ha retallat també la part de subvencions que reben els ajuntaments per les Llars d’Infants en un 25%. En poblacions veïnes, com Blanes, ja s’ha anunciat un augment dels preus de les escoles bressol arran d’aquesta disminució d’ajudes a les llars d’infants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics