URGENT

Restablerta la circulació ferroviària al Maresme després del descarrilament d’ahir

Compartiu aquesta història

El servei dels trens de la línia R1 de Rodalies, la del Maresme, s’ha restablert a les 5 d’aquest matí, segons ha informat Renfe.

L’única afectació és que els trens amb origen i destí Calella, tindran temporalment com origen i final l’estació d’Arenys. Això, a la pràctica representa una reducció de trens en el tram Canet-Calella a les hores punta.

Els trens que passen per Blanes i Malgrat seran els mateixos que un dia normal.

Els treballs d’encarrilament del tren i reparació dels danys a la infraestructura s’han desenvolupat durant tota la nit. Per realitzar aquestes tasques Renfe i Adif han desplaçat personal i maquinària tècnica fins l’estació de St Pol, on es va localitzar ahir a la tarda la incidència.

El tren descarrilat, en el que viatjaven unes 50 persones que havien pujat a Calella i St. Pol, va sortir de la via per causes que encara es desconeixen oficialment, cap a 2/4 de 5 de la tarda.

Tot i això alguns testimonis han relatat a RP, que el tren hauria avançat amb semàfor vermell i que en adonar-se de l’error hauria retrocedit. Amb el canvi d’agulles automàtic, el tren hauria descarrilat, sense provocar ferits.

Els passatgers van sortir pel seu propi peu del comboi, i van caminar fins l’estació de St. Pol.

La companyia Renfe va habilitar un servei de transport alternatiu per carretera entre Arenys i Pineda. La companyia va contractar 18 autocars, que en certs moments es van veure desbordats per la demanda d’usuaris habituals de la línia del Maresme de Rodalies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics