Restablerta la circulació ferroviària al Maresme després del descarrilament d’ahir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El servei dels trens de la línia R1 de Rodalies, la del Maresme, s’ha restablert a les 5 d’aquest matí, segons ha informat Renfe.

L’única afectació és que els trens amb origen i destí Calella, tindran temporalment com origen i final l’estació d’Arenys. Això, a la pràctica representa una reducció de trens en el tram Canet-Calella a les hores punta.

Els trens que passen per Blanes i Malgrat seran els mateixos que un dia normal.

Els treballs d’encarrilament del tren i reparació dels danys a la infraestructura s’han desenvolupat durant tota la nit. Per realitzar aquestes tasques Renfe i Adif han desplaçat personal i maquinària tècnica fins l’estació de St Pol, on es va localitzar ahir a la tarda la incidència.

El tren descarrilat, en el que viatjaven unes 50 persones que havien pujat a Calella i St. Pol, va sortir de la via per causes que encara es desconeixen oficialment, cap a 2/4 de 5 de la tarda.

Tot i això alguns testimonis han relatat a RP, que el tren hauria avançat amb semàfor vermell i que en adonar-se de l’error hauria retrocedit. Amb el canvi d’agulles automàtic, el tren hauria descarrilat, sense provocar ferits.

Els passatgers van sortir pel seu propi peu del comboi, i van caminar fins l’estació de St. Pol.

La companyia Renfe va habilitar un servei de transport alternatiu per carretera entre Arenys i Pineda. La companyia va contractar 18 autocars, que en certs moments es van veure desbordats per la demanda d’usuaris habituals de la línia del Maresme de Rodalies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics