L’Ajuntament i els pagesos de PLF es mostren preocupats pel tancament de la dessalinitzadora.

L’anunci de tancament de l’activitat de la planta dessalinitzadora de Blanes ha posat en alerta als pagesos de PLF i de tota la zona del Delta de la Tordera, ja que temen que es torni a salinitzar els aqüífers del riu posant en perill els cultius de la zona.

L’aigua de la Tordera dóna de beure a moltes poblacions costaneres, des d’Arenys i fins a Tossa. Són poblacions que tenen puntes de gran creixement poblacional, en part pel turisme. Això sumat a un període de sequera de principis dels 2000 i a l’explotació agrícola, va provocar llavors una disminució del nivell d’aigua dels aqüífers de la Tordera, permetent l’entrada salada del mar i provocant seriosos problemes.

Així el 2002 es va posar en marxa la dessalinitzadora de Blanes per utilitzar aigua dessalada i evitar la sobrexplotació d’aigua de la Tordera.

Els pagesos temen que la paralització de la dessaladora pugui ocasionar de nou una salinització dels aqüífers, tal i com ha explicat Joan Grimal, president de la Cooperativa Agrícola Conca de la Tordera.

D’altra banda l’Ajuntament de PLF ja ha manifestat el seu malestar per la decisió de l’ACA, ja que s’ha pres sense cap reunió prèvia amb el territori. Josep Rueda, regidor de Medi Ambient de PLF, considera que a la llarga aquest tancament podria provocar problemes del subministrament d’aigua.

L’Ajuntament de PLF enviarà una carta a l’ACA i a la Conselleria de Territori i Medi Ambient per demanar explicacions i mostrar la seva preocupació per la decisió.

Els alcaldes de Pineda, Xavier Amor o el de Blanes, Josep Marigó també han expressat ja el seu malestar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics