PLF congela la majoria d’impostos i taxes municipals pel 2012.

Amb el consens de totes els forces polítiques el ple de l’Ajuntament va aprovar ahir congelar la majoria de taxes i impostos municipals de cara a l’any que ve.

Tot i que l’equip de govern volia regularitzar alguns impostos i augmentar-los lleugerament, finalment a proposta del PP i amb el consens de la resta de formacions es va acordar congelar, per 3r any consecutiu, la majoria dels impostos i taxes locals .

Els principals impostos locals, com l’IBI o el de vehicles es mantenen igual. El d’escombraries pateixen algunes modificacions, però el consistori remarca que seran canvis no generalitzats, sinó que s’introduiran unes apujades per aquelles cases aïllades amb jardí. Aquestes llars tindran un augment de 4€ anuals en el rebut d’escombraries.

Un moment del ple d'ahir

També s’ha introduït un nou precepte de pagament per a les parcel·les segons els metres quadrats.

D’altres canvis afectaran a les grans empreses de PLF, ja que es modifica l’impost de l’IAE, aquell que només paguen eles empreses que facturen més de 600 mil €. Aquestes empreses patiran un augment del coeficient segons la situació dins del nostre poble. Aquesta mesura només afectaria a les grans empreses dels polígons locals.

Una de les taxes que de moment no augmenta és la de l’aigua. El govern català ha anunciat que els rebuts s’apujaran, però el consistori encara no en té cap constància i per tan de moment manté la taxa.

El ple d’ahir va acordar a més la bonificació del permís d’activitats en diferents trams segons el nombre de persones contractades. Aquelles que contractin 6 o més persones s’estalviaran el 75% d’aquest permís.

Els grups de l’oposició van mostrar el seu desacord en algunes taxes i impostos, però van reconèixer l’esforç de consens i finalment es van aprovar per assentiment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics