Desarticulat un grup de lladres d’empreses que havien assaltat una nau industrial de PLF

Els Mossos han detingut 12 persones i han desarticulat un grup criminal “altament especialitzat” en el robatori amb força en empreses pel mètode del butró. La policia atribueix fins a una 20a de robatoris d’aquest tipus en polígons industrials de l’àrea metropolitana.

El grup, format per ciutadans espanyols, assaltava principalment empreses de logística dedicades a la distribució de begudes alcohòliques i perfums. També haurien actuat a Llinars, Gualba, Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Fruitós de Bages.

Segons la policia el grup actuava des del 2009 i estava altament organitzat i es dividia en dues bandes.

La primera s’encarregava de localitzar, realitzar l’assalt a l’empresa escollida i transportar el material robat als diferents llocs on l’emmagatzemaven fins a la seva venda posterior.

La major part de les vegades, el grup utilitzava naus abandonades, fora del nucli urbà, per establir el seu centre d’operacions, i des d’allà realitzava els butrons necessaris fins arribar al seu objectiu.

La segona banda estava formada per un grup d’ètnia gitana que era el que rebia el material sostret i el reintroduïa al mercat legal a través d’intermediaris que després el venien a bars, restaurants i discoteques.

Els Mossos d’Esquadra estimen que l’import de tot el material robat, principalment perfums i begudes alcohòliques, ascendeix a més de mig milió d’euros.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta l’operació i no es descarten noves detencions

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics