Desarticulat un grup de lladres d’empreses que havien assaltat una nau industrial de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos han detingut 12 persones i han desarticulat un grup criminal “altament especialitzat” en el robatori amb força en empreses pel mètode del butró. La policia atribueix fins a una 20a de robatoris d’aquest tipus en polígons industrials de l’àrea metropolitana.

El grup, format per ciutadans espanyols, assaltava principalment empreses de logística dedicades a la distribució de begudes alcohòliques i perfums. També haurien actuat a Llinars, Gualba, Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Fruitós de Bages.

Segons la policia el grup actuava des del 2009 i estava altament organitzat i es dividia en dues bandes.

La primera s’encarregava de localitzar, realitzar l’assalt a l’empresa escollida i transportar el material robat als diferents llocs on l’emmagatzemaven fins a la seva venda posterior.

La major part de les vegades, el grup utilitzava naus abandonades, fora del nucli urbà, per establir el seu centre d’operacions, i des d’allà realitzava els butrons necessaris fins arribar al seu objectiu.

La segona banda estava formada per un grup d’ètnia gitana que era el que rebia el material sostret i el reintroduïa al mercat legal a través d’intermediaris que després el venien a bars, restaurants i discoteques.

Els Mossos d’Esquadra estimen que l’import de tot el material robat, principalment perfums i begudes alcohòliques, ascendeix a més de mig milió d’euros.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta l’operació i no es descarten noves detencions

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics