URGENT

La vaga de metges afecta el servei del CAP de PLF

Compartiu aquesta història

Tot i que es preveia que la vaga de metges convocada per avui i demà no tindria incidència al centre ambulatori de PLF, la realitat és que finalment sí hi ha hagut facultatius que han exercit el seu dret a vaga.

En concret, 2 dels 3 metges del centre han secundat la vaga i només 1 ha assistit a treballar normalment aquest matí.

Entre els metges que han fet vaga hi ha el pediatra i una doctora de família. Això ha obligat a garantir el servei mínim al centre sanitari palafollenc, com ha explicat la infermera del CAP de PLF, Begoña Lopez.

D’aquesta manera els pacients dels metges que han fet vaga no seran atesos avui, a no ser que siguin urgències, mentre que les visites del metge que no ha secundat la vaga es faran normalment. La infermera del CAP de salut de PLF, explica que les visites no s’han pogut desprogramar perque no es sap quins facultatius faran vaga. Begoña Lopez explica que un cop arriben al centre, els pacients són informats i reprogramats per dies posteriors.

Tot i que no és segur s’espera que demà l’afectació sigui la mateixa, a no ser que es desconvoqui la vaga, ja que les converses amb la conselleria continuen.

Avui hi ha cridats a la vaga els 16 mil metges d’arreu de Catalunya.

L’aturada, convocada pel sindicat majoritari metges de Catalunya, vol protestar per les retallades en les inversions en salut. Els qui participen en la vaga reclamen recuperar el nivell salarial i l’activitat assistencial del 2010.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics