URGENT

La majoria de partits valoren com a molt positiva la iniciativa dels pisos de lloguer de protecció oficial

Compartiu aquesta història

 

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, va explicar que tot i que el preu de lloguer al final s’assembla al de mercat, cal pensar en la qualitat dels habitatges i la seva ubicació dins el municipi.

També des del govern, Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa va qualificar de bona noticia l’aposta pel lloguer en els habitatges socials. Diu que altres països tenen ja fa temps que el lloguer és una alternativa real a la compra d’habitatges.

 

Per la seva banda CiU va agrair iniciatives com aquestes i va demanar un control de l’adjudicació per tal que els habitatges socials siguin destinats a col·lectius necessitats.

Ho va explicar el seu portaveu Joan Gallart.

ERC va posar en dubte els nivells màxims i mínim d’ingressos que es necessiten per tal de poder accedir als pisos. Segons la normativa vigent de la Generalitat podran accedir als habitatges aquelles famílies que cobrin entre 12 mil i 42 mil €. Francesc Alemany demana que es revisin aquests límits.

En aquests sentit el PP va considerar que hi ha jubilats que no cobren 12 mil € a l’any i que per tan podrien tenir problemes per accedir als habitatges. A més, Óscar Bermán assegurava que el preu del lloguer dels habitatges de protecció oficial està ja anivellat amb el de mercat lliure.

Sobre el preu de lloguer Agüera va informar que s’havia pogut rebaixar el preu primer de lloguer i sobre els màxims va recordar que depenen de al normativa de la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics