URGENT

El litoral del Maresme es torna a quedar sense sorra

Compartiu aquesta història

Les onades provocades pel temporal de mar de les últimes setmanes s’han empassat algunes platges, com la d’Arenys, Cabrera o Vilassar. Els Ajuntaments mostren la seva preocupació davant aquesta situació que es repeteix en cada temporal. Aquesta vegada no s’han hagut de lamentar danys greus en el mobiliari urbà, però un nou temporal podria ser definitiu per a molts passejos marítims de la comarca. Pel que fa a la sorra els Ajuntaments confien que les platges tornin al seu lloc de manera natural abans de la pròxima temporada d’estiu. Amb la forta crisi actual es fa difícil pensar en una regeneració artificial.

El tram central de la platja de Vilassar de Mar s’ha quedat sense sorra, entre el club nàutic i l’Ajuntament, ha quedat força malmès i l’aigua ja arriba a l’escullera de protecció del passeig marítim, que podria veure’s afectat amb un nou temporal.

Un dels punts més crítics de la comarca és Cabrera on el temporal ha impactat directament contra l’escullera de la via del tren en el tram sense platja més pròxim al port de Mataró. En la part central de la façana marítima de Cabrera de Mar la força de les onades ha erosionat part de la sorra, però com ha passat a Vilassar, el mobiliari del passeig està intacte gràcies a les darreres obres finançades per l’Estat.

L’alcalde del municipi, Jordi Mir, proposa fer un “front comú” davant el nou govern espanyol per reclamar una “solució definitiva” pels problemes d’erosió de les platges.

Tot Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics