URGENT

La Generalitat recomana que no es comencin les obres de la caserna fins que es millori la situació econòmica

Compartiu aquesta història

Tot i que el projecte ja compta amb el finançament garantit a través de subvencions de la Generalitat i de la Diputació de BCN, el govern català ha recomanat al consistori que s’esperi a que millori l’economia per iniciar les obres de la nova caserna de la Policia.

Tot i això, el ple de l’Ajuntament de divendres va presentar el projecte de la nova caserna policial i de la nova seu del Jutjat de Pau que es preveu que aprofiti un dels mòduls de les antigues escoles, a la plaça del Fòrum Palatiolo.

El projecte preveu dividir l’espai, quasi simètricament per als jutjats i la policia, amb una sala d’espera conjunta, petites oficines, lavabos públics, i una gran sala d’actes. La Policia a més, inclou una armeria i un espai de detencions.

Segons l’Alcalde de PLF, Valentí Agustí, es busca reformular el cos per crear una Policia de proximitat, pel que cal que la caserna estigui cèntrica.

El debat al plenari es va centrar a valorar la ubicació que es proposa des de l’Ajuntament per crear aquesta nova caserna.

Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, va considerar que l’indret triat és idoni per la seva necessitat de proximitat.

Joan Gallart, de CiU, va assegurar que, donat que es trigarà a començar les obres, seria bo tenir en compte una segona opció d’ubicació del centre policial.

Esquerra ha estat el grup municipal que més s’ha oposat a la ubicació triada pel govern a la plaça del fòrum Palatiolo. Consideren que seria bo descentralitzar equipaments i proposen buscar altres possibles emplaçaments. Diuen que al centre de PLF hi ha un sistema de pacificació del trànsit que és incongruent amb un servei d’urgència com la policia. Ho explicava Francesc Alemany, portaveu dels republicans.

Tot i discrepar la seva ubicació, els republicans veuen amb bons ulls el projecte de nova caserna i de nou jutjat de Pau.

Tot i no esmentar-les, el PP va recordar que havia presentat 3 possibles ubicacions alternatives i va criticar el que considera manca d’interès del govern pel cos policial. Diu Óscar Bermán que primer ha de ser el cos i després la caserna.

La recomanació de la Generalitat posposa l’inici de les obres de la caserna fins l’any que ve, quan es podrien desbloquejar les subvencions pendents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics