URGENT

El transport sanitari és una prioritat per a l’Ajuntament de PLF

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc està pendent del futur del transport sanitari que uneix les localitats de Tordera, PLF, Malgrat i Sta. Susanna amb l’Hospital St. Jaume de Calella. Es tracta d’un servei participat pels 4 municipis que es divideixen el cost del servei conjuntament amb la Generalitat.

Fa uns dies l’Ajuntament de Malgrat alertava de les dificultats econòmiques que pateix el servei davant l’impagament de les aportacions d’algunes poblacions.

Tordera, Sta. Susanna i PLF deuen part de les seves quotes, i segons l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, hi ha una localitat que deu fins a 3 anys de servei.

Davant aquestes complicacions, l’Ajuntament de PLF declara com a prioritari el servei de transport sanitari amb l’hospital de Calella.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, reconeix el deute de la nostra localitat, i assegura que, si el servei del bus sanitari desapareix, el principal perjudicat serà PLF per que no té altres possibles connexions amb l’hospital. Agustí proposa fins i tot augmentar la quota de participació de PLF.

De tota manera, l’alcalde demana poder veure els comptes del servei, ja que creu que l’augment de tiquets del bus podria reformular la participació econòmica dels municipis i fins i tot suplir la sortida d’algun dels pobles morosos. També creu que es podria rebaixar la freqüència de pas o incorporar Blanes a la ruta per tal de rebaixar l’aportació econòmica dels municipis.

La greu situació econòmica del servei no és nova. Ara fa un any, l’Ajuntament de Tordera va emetre un ban d’alcaldia assegurant la continuïtat del servei tot i el deute.

El bus compta actualment amb 12 viatges d’anada i 12 més de tornada cada dia entre setmana i 4 viatges d’anada i tornada els dissabtes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics