El metge blanenc Salvador Macip guanya el premi Carlemany per al foment de la lectura

Macip, nascut a Blanes va aconseguir ahir el premi Carlemany, dotat amb 10 mil €, amb l’obra Hipnofòbia, una història d’aventures i misteri alguns dels protagonistes de la qual descobreixen el poder de manipular la ment humana. Macip planteja una intriga amb elements fantàstics i de ciència-ficció, molt imaginatius, i amb una construcció atrevida.

Macip, que és metge, investigador i escriptor, sosté que la seva novel·la tracta sobre el bé i el mal a partir de diversos personatges que descobreixen el poder de manipular les ments humanes.

La idea va néixer el 1998 quan, per raó de la seva feina, va haver de llegir un article científic sobre uns ratolins que dormint menys eren més llestos que la resta. Encara que no vol avançar gaire aspectes de la trama, sí comenta que els principals protagonistes són un metge i un militar, i adverteix que no necessàriament el primer ha de ser el bo i el segon el dolent.

Salvador Macip es dedica des de fa catorze anys a la investigació oncològica. Resident gairebé deu anys a Nova York i actualment a Gran Bretanya, on està casat i té un fill, va publicar la seva primera novel·la el 2005.

El Carlemany, fins l’any passat comportava una dotació de 45 mil €. La crisi però ha fet reduir l’import del premi fins els 10 mil€ que s’ha endut Salvador Macip.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics