URGENT

Malgrat fraccionarà el rebut de l’IBI

Compartiu aquesta història

Tot i que el govern municipal no n’era partidari, el vot a favor de tota l’oposició obligarà a l’Ajuntament a fraccionar el rebut de l’IBI per aquest any.

Enguany Malgrat havia decidit apujar aquest impost local un 6% respecte l’any anterior, però aquest percentatge ha arribat al 16% després que el govern central hagi obligat als consistoris a aplicar un 10% més.

Davant d’aquest augment , ERC va presentar una moció d’urgència en el passat ple municipal per aprovar un fraccionament del rebut, per tal que els malgratencs puguin pagar aquest impost en dues tongades.

El govern local, PSC i PP, sempre s’ha mostrat contrari a l’aplicació d’aquesta fórmula, i hi van votar en contra. Tota l’oposició, que suma majoria, va votar-hi a favor.

Davant d’això l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, va comentar que tot i que la moció s’havia aprovat no seria fàcil d’aplicar, cosa que iniciar un agre debat sobre la utilitat de les mocions i sobre l’obligatorietat de la seva aplicació.

Amb el 10% imposat per l’Estat , Malgrat preveu ingressar uns 600 mil €, una quantitat que la moció aprovada demana que es destinin a polítiques socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics