Cremen la bandera espanyola de l’Ajuntament de St. Pol

 

La polèmica de les banderes no s’atura a la població, ja que després de menys d’una setmana onejant al consistori, uns desconeguts han cremat aquest dilluns a la matinada la bandera espanyola de Sant Pol de Mar. Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, els agents de la Policia Local han sufocat les flames quan, en arribar de la ronda, han vist la bandera en flames, les restes de la qual han quedat enganxades al pal. Els agnets van trobar una canya llarga amb un dels extrems amb un drap, amb el que suposadament haurien pres la bandera espanyola. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ha demanat informació a l’alcaldessa i l’ha instat a restituir la bandera “aviat”.

 

De moment, es desconeix qui ha pogut ser l’autor o autors de la crema de la bandera i si té relació amb un primer intent la matinada de dimecres a dijous de la setmana passada, quan un encaputxat va llençar unes pilotes de tennis ruixades amb gasolina contra la bandera per tal de cremar-la. Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets i la Guàrdia Civil també s’ha desplaçat fins al municipi per recopilar dades.

 

La bandera espanyola oneja a l’ajuntament de Sant Pol des del passat dimarts, quan l’alcaldessa va acceptar obeir les exigències de la delegació del govern espanyol a Catalunya que l’obligaven a exhibir el símbol espanyol. Prèviament, l’Assemblea Nacional de Catalunya va simbolitzar la retirada de la bandera espanyola , fet que va ser considerat com un “ultratge” per la delegada del govern , María de los Llanos de Luna.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics