Preocupació per l’alt risc d’incendi

En les últimes jornades han augmentat el nombre d’incendis arreu del territori. La manca de pluges i les altes temperatures fan que el risc d’incendis sigui actualment molt alt. Al costat dels focs forestals del Pirineu, Llagostera o Osca, hi ha hagut d’altres de més petits. Per exemple a la nostra zona, en els últims dies s’han detectat fins a 4 incendis forestals; un a Tordera, dos a Malgrat, i l’últim dissabte a la tarda a Pineda. És per això que el president de les ADF de l’Alt Maresme, Joan Aldrufeu, demana precaució.

Aldrufeu explica que les zones forestals estan brutes cosa que augmenta el perill d’incendi. Amb tot també recorda que la prohibició de fer focs ha deixat moltes restes vegetals sense cremar que poden representar, paradoxalment, un perill afegit en cas de foc forestal.

En l’extinció dels focs de l’Alt Maresme hi ha participat bombers, ADF i dos hidroavions.

 

Foto de portada; incendi de dissabte a Pineda, d’Isidre Bové, a través de radiopineda.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics